Connect with us

Etkinlikler

Ekmek fırınındaki başarıya

Yayın Tarihi:

-

Mayalı hamurun hazırlanması için Bühler´in Jetmix´i var / KOLLMORGEN´ın paslanmaz çelik servo motorları sayesinde daha iyi hijyen koşulları sunuluyor1 AKMH Paslanmaz Çelik Serisi KOLLMORGEN´ın AKMH paslanmaz çelik motorlarıyla Bühler pompaları, dozajlayıcıyı ve bir santrifüj çırpma makinasını çalıştırıyor.

Ekşi mayasız kuvvetli bir çavdar ekmeği olmaz. Noel çöreğinin tüm diğer malzemeleri ana hamura eklemeden önce, bir kısmı birkaç saat karıştırıldığında ve maya sayesinde kabardığında ağızda daha iyi dağılıyor. Fırıncıların mayalı hamur olarak adlandırdıkları karışım, özellikle tahıl unu ve içine eklenen su ve süt gibi sıvılardan oluşmaktadır. JetMix ile Bühler tam otomatik mayalı hamur ve ekşi hamur üretimi için bir çözüm geliştirmiş oldu. KOLLMORGEN´ın AKMH paslanmaz çelik motorlarının kullanılması sayesinde Bühler yüksek verimliliği maksimum hijyenle birleştirmeyi başardı.

Su ve un hamur kancasıyla yumuşak ve özellikle de topaksız mayalı hamura dönüşüyor – Bu resim evdeki mutfaklarda ve orta ölçekli unlu mamül fırınlarında geçerli. Büyük unlu mamül fırınlarına odaklanıldığında, JetMix kullanımı devreye giriyor. Bühler´in kompakt makinası unu ve suyu mekanik olarak değil, aksine etkili şekilde su ekleyerek birbirine karıştırıyor. Kesintisiz süren bu yöntemde her un zerresi homojen şekilde incecik püskürtülen su sisi ile ıslanıyor. Bu işlemin sonucu; özellikle yüksek verimlilik ve kremsi mayalı hamurun kalitesi sayesinde kullanıcıyı şaşırtıyor.

Mükemmel mayalı hamuru daha hızlı elde edin

Tahrik teknolojisi açısından değerlendirildiğinde JetMix dört servo akstan oluşmaktadır: İki tanesi, su ve mayalı hamurun taşınmasından sorumlu pompa tahrikini oluşturmaktadır; servolardan biri dozaj helezonunu diğeri çırpma makinasını çalıştırır. «Orada un radyal yönde döndürülür, böylece güzel biçimli bir un halkası elde ederiz», diyerek tarif ediyor Bühler Toz ve Sıvı Malzeme İdaresi takım şefi Heinz Lauermann. Merkezcil çekim kuvvetiyle ortaya çıkan un halkasına karıştırma borusunda, dışarıdan ince nozüllerden servo motor tarafından tahriklenen pompa ile taşınan su sisi etki eder. Basınç; kusursuz çalışan servo tahrik sayesinde tam olarak düzenlenmektedir. Bu kusursuzluk, temas bölgesinde un ve suyun hamur topakları olmadan birleşmesi için gerekli. «Mekanik yoğurma yöntemi hamur üretiminde daima yüksek enerji girdisiyle bir aradadır. JetMix ile mayalı hamurların üretiminde önemli ölçüde daha hızlıyız ve enerjiyi daha verimli kullanıyoruz» sözleriyle vurguluyor Lauermann. İsviçreli takım şefi Bühler´in merkezinin yer aldığı Uzwil´de çalışıyor.

ABD´deki bir sertörel fuarda JetMix´in ilk defa sergilenen KOLLMORGEN imzalı paslanmaz çelik servo motorlarla geliştirilen versiyonu; daima özel fikirler ve alternatif çözümler konusunda istekli olan Heinz Lauermann için özellikle hijyen açısından dikkat çekiyor. Performans yönünden dört AKMH paslanmaz çelik motorların en büyüğü, un halkasını yapan çırpıcıyı çalıştırır – el mikseri ile kıyaslanabilir. «Motorun geniş dönüş hızı ayar aralığı; ürün geliştirme aşamasında farklı un çeşitleri ve mayalı hamurlar için doğru hızları tanımlamada bize çok yardımcı oldu.» Çırpıcı dönüş hızı ve 16 bara kadar çıkartılabilen su sisi basıncının hassas bir dengeye dayanan iş birliği sonuçta mükemmel karışımı garantiliyor ve böylelikle hem de denenmiş ve yeniden üretilebilir mayalı hamur tarifinin kumandaya kaydedilmesine olanak tanıyor. «İnce sis yerine küçük damlalar kullansaydık, topaklanma olurdu. Damlalar topaklanma yapıyor» diyor Lauermann ve mayalı hamurun JetMix´de karıştırıldıktan sonra fermantasyona devam etmesi için ön depolama haznesine pompalandığını açıklıyor. JetMix´in performansı Bühler verilerine göre saatte 3,0 ton. «Bu hacmi dörtle çarparsak hazır haldeki hamur miktarını elde ederiz.» Bu da 12 ton eder ve bu miktar tüketiliyor. Pişirme fırınlarına ihtiyaç özellikle indirimli satış mağazalarına bağlı büyük ölçekli unlu mamül fırınlarda yüksek. Günde 100 ila 120 ton undan ekmek, poğaça, pasta ve kurabiye yapılıyor.

Üretim ve temizlik için yüksek hız ayar aralığı

Bu miktarlar açısından düşük brüt kar oranıyla pahalı bir pazarda, tesislerdeki makina temizliğine çok az önem verilmesi riski bulunmaktadır. «Bu işler verimliliği düşürüyor. Temizlik ne kadar uzun sürerse firma da o kadar az kazanıyor.» Bühler için JetMix´in geliştirilmesi, CIP (Clean In Place) özelliğinin olmasına bağlıydı. Bu sebeple merkezi bir temizlik birimine (Clean In Place) bağlanabilir olması gerektiği tespit edildi. KOLLMORGEN´ın AKMH paslanmaz çelik motorları bunun için üretim safhasındakinden daha yüksek bir hızla çalışmalı. «Hamur artıklarının temizlik esnasında çeperlere yapışıp kalmaması için su hızını 3 m/s seviyesine kadar muhafaza etmek tahriklerin tasarımında önemli bir konuydu.» Ayrıca tahrikler pik adı verilen demiri boru hattı boyunca itebilmek için de çok fazla güç sarf etmek zorundadır. Bu demir bir sekizgen şeklindedir, çeperlere dayanarak boruda kalan hamuru fermentasyon haznesine iter. Ekmek fabrikaları bu şekilde daha az gıda maddesi harcamaktadır ve aşırı maliyet CIP sistemini ve lokal arıtma tesisini zora sokmaz. Buna ek olarak ekmek hamuru kanalizasyonda zorlanarak akmakta ve hızla birikmeye başlamaktadır.

Sadece tek kabloyla hijyenik paslanmaz çelik motor

Heinz Lauermann; KOLLMORGEN´ın AKMH tipi paslanmaz çelik motorlara ait kolları dıştan da yön gösterici olarak tanımlıyor. 1.4404 paslanmaz çelik kullanımı AKMH serisini agresif temizlik maddelerine karşı korozyona dirençli kılıyor. Tüm kenarların tasarımının en az 3 mm yarıçapa sahip olması ve ayrıca yüzey materyalinin sertlik derecesinin <0,8 μm olması kir birikintisi oluşmasını engelliyor. Bühler´deki kurulumda JetMix´in de hijyene katkı sunması için, AKMH paslanmaz çelik motorlar sadece tek bir kabloyla geri iletim dahil olmak üzere AKD servo regülatöre bağlanmaktadır. Kablo bağlantısının yarıya düşürülmesi bir taraftan kurulum için yeri ve zamanı da yarıya düşürmekte, diğer taraftan da hijyen ve işletim güvenliği üzerinde olumlu etki etmektedir. Olmayan bir şey kirlenemez ya da aşınamaz. «Geri iletim sistemini motor kablosuna entegre etmek, KOLLMORGEN tarafından çok iyi şekilde çözüme kavuşturuldu» sözleriyle vurguluyor Lauermann ve hijyenik motora dahil olan » çok güzel tamamlanmış bir motor sabitlemesi»nden söz ediyor.

İki ila altı gövde boyutlarındaki kompakt birimler unlu mamül endüstrisinin dışında da özellikle doğrudan ürünle temas eden makina sektörlerinde ve ayrıca aseptik işlemlerde de kullanılmaktadır. AKMH paslanmaz çelik motor kaybedilen ısıyı dışarı çok iyi atar ve dolayısıyla da derating faktörünü azaltır. Bunun sonucunda da FDA sertifikalı ve EHEDG yönetmeliklerine göre geliştirilmiş yapı serisi daha düşük hacimde daha yüksek kesintisiz devir sayıları üretiyor.

Sonuç

Bühler´in JetMix´i; paslanmaz çelik motorlar kullanıldığında gıda ürünleri endüstrisindeki makinaların hijyen özelliklerinin ve temizlik olanaklarının etkili bir şekilde nasıl iyileştirilebileceğini gözler önüne seriyor. Ancak bunun için yalnızca motor haznesi için materyal seçimi yetmiyor. Daha çok kenar kılavuzu,bağlantı tekniği ve işlevin gıda güvenliği (Food Safety) koşullarına mükemmel şekilde uyum sağlaması gerekmekte. «AKMH ile hijyen konusunda gözlerimiz parladı» diyerek özetliyor Heinz Lauermann.

Yazan: Martin Zimmermann, Key Account Manager, KOLLMORGEN İsviçre

Devamını Oku

Etkinlikler

Solarex İstanbul Fuarı’na Ticaret Bakanlığı desteği açıklandı

Yayın Tarihi:

-

Yazar:

Güneş enerjisi ve yenilenebilir enerji sektörünü uluslararası yatırımcısıyla 14.kez buluşturmaya hazırlanan Solarex İstanbul Fuarı katılımcıları için; Ticaret Bakanlığı Desteği Şubat ayı itibariyle açıklandı.

7 – 9 Nisan 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyaretçileri ile 14. kez buluşacak olan Solarex İstanbul Fuarı katılımcıları gerek stand açma, gerekse konstrüksiyon maliyetleri ile ilgili olarak Ticaret Bakanlığı’ndan destek alabilecekler.

Bağlı bulundukları birlikler üzerinden  fuar katılımcısı olduklarını beyan ederek destek talebinde bulunan firmalar, ticaret hacimlerini bu büyük fuarda geliştirme imkanı bulabilecekler.

Dünyanın en büyük enerji devlerinin bulunduğu binden çok markanın temsil edildiği fuar özellikle ihracat anlamında Türk sanayiinin ümidi oluyor ve bu geri sayım sürecinde buluşmanın en verimli halde geçmesi için yılların deneyimli fuar organizatörü Voli Fuar kaliteli ekibiyle var gücüyle çalışıyor.

MÜSİAD Solarex İstanbul’da vereceği konferanslarla yatırımcılara ışık tutacak

MÜSİAD ve Solarex İstanbul işbirliği çerçevesinde; 11.000’i aşan üyesi, temsil ettiği 60.000’e yakın işletmeye, yurtiçinde 88 irtibat noktasına, yurtdışında 74 farklı ülkede 169 ağı olan MÜSİAD ENERJİ KONSEYİ eşliğinde değerli sanayicilerimizi Solarex İstanbul’a davet eden MÜSİAD, fuarla eş zamanlı gerçekleştireceği konferanslarla yatırımcılara ışık tutacak.

Solarex İstanbul, rekor katılımcı sayısı ile milyonlarca dolarlık iş hacmine imza atacak

7-9 Nisan 2022 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan ve Voli Fuarcılık tarafından organize edilen Solarex İstanbul, bu yıl dış alanlara da taşacak ve 14 yılın en büyük katılımcı sayısına ve sergi alanına imza atacak. Ziyaretçi sayısının da aynı oranda artacağının online kayıtlardan anlaşıldığını belirten Solarex İstanbul Proje Müdürü Yasemin Terle, bu yıl ziyaretçi sayısında da rekor katılım beklediklerini ifade ettiler. Yurtiçi ve yurtdışı toplam katılımcı sayısının 200’e yakın olduğu Solarex İstanbul Fuarı’nda 1000’e yakın marka temsil ediliyor.

Ortadoğu ve MENA ülkelerinden alım heyetleri İstanbul’da 

Amerika’dan Birleşik Arap Emirlikleri’ne kadar 5 kıtada Solarex İstanbul tanıtımları Ticari Ateşliklerimiz ile işbirliği içerisinde hızla devam ediyor. 2022 yılında da Doğu Avrupa’dan Yakın Doğu’ya

, Orta Doğu’dan Kuzey Afrika’ya güneş enerjisi yatırımcılarını ve sektör profesyonellerini bir araya getirecek organizasyon, solar sektörü için güçlü bir ticari arena sunuyor. Solarex İstanbul’a özellikle Ortadoğu ülkelerinden yoğun ilgi var. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Irak, Yemen, Mısır, Makedonya, Tunus, Sırbistan, Fas gibi ülkelerin yanında Kuzey Afrika ülkelerinden başta olmak üzere toplam 20 ülkeden üst düzey heyetlere ev sahipliği yapıyor.

Temiz, yenilenebilir ve sürekli bir enerji kaynağı olan güneş enerjisinin önemini vurgulayan Solarex İstanbul Fuarı, çevre dostu çözümlerle, sektörü bir araya getirecek. Voli Fuar, 7 – 9 Nisan 2022 tarihlerinde İFM-İstanbul Fuar Merkezi’nde sektöre kapılarını açacak fuarla eş zamanlı düzenleyecekleri konferans, seminer ve panellerle tüm güneş enerjisi sanayisini bilinçlendirmeyi hedefliyor. 9 -10 ve 11 Salonlarda yapılacak fuara, ücretsiz online davetiye alabilmek için www.solarexistanbul.com   adresine girmek yeterli.

Devamını Oku

Etkinlikler

Yerli ve Yabancı Savunma Sanayi Devleri IDEF’te Buluşacak

Yayın Tarihi:

-

Yazar:

Savunma sanayinin en önemli buluşması olan IDEF’21, 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, 25-28 Mayıs 2021 tarihleri arasında İstanbul Büyükçekmece’de Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde her zaman olduğu gibi fiziki olarak gerçekleştirilecek. IDEF’21’e yurt içinden ve yurt dışından 1.000’in üzerinde firmanın katılması ve fuarı çok sayıda savunma sanayii profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor.  Resmi makamlar tarafından, 148 ülkeden ülkelerin savunma tedarikinden sorumlu makamlardan oluşan 340 heyetin davet edildiği fuar, uluslararası iş birliklerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Yerli ve yabancı savunma sanayii ürün ve hizmetlerindeki son teknoloji ve gelişmeleri bir arada görmek, değerlendirmek ve yeni iş bağlantıları kurmak isteyen sektör profesyonelleri, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Millî Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yönetim ve sorumluluğunda, Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. organizatörlüğünde düzenlenecek IDEF’21, 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nı dört gözle bekliyor. İki yılda bir düzenlenen IDEF, 25-28 Mayıs 2021 tarihleri arasında İstanbul Büyükçekmece Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde  her zaman olduğu gibi fiziki fuar olarak gerçekleştirilecek. IDEF’21 canlı fuarın yanı sıra  dijital uygulamalar ile gerçekleştireceği hibrit model, yeni nesil fuarcılığın önemli örneklerinden biri olacak. Tüyap tarafından özgün olarak geliştirilen ve akıllı eşleştirme sistemi ve özel algoritmalar kullanılarak oluşturulan dijital platformlar, fuarda etkin bir şekilde kullanılarak savunma sanayii profesyonellerinin yeni iş birlikleri kurmasına olanak sağlayacak.

Ülkelerinin savunma sanayii tedarikinden sorumlu makamlar IDEF’21’de buluşacak

15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda

, geçmiş fuarlarda olduğu gibi mütekabiliyet esasına dayalı olarak yurt dışı heyet davetleri, Millî Savunma Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız ve bağlıları, Savunma Sanayii Başkanlığımız tarafından yapıldı. 2019 yılında 71 ülke ve 3 uluslararası kuruluştan 151 heyet ve 588 heyet üyesini ağırlayan IDEF için bu yıl da 148 ülkeden 340 heyet davet edildi. Geçmiş yıllardan edinilen deneyimler ışığında, IDEF’21 önemli iş görüşmeleri ve bağlantılarının gerçekleştirilmesine zemin oluşturacak. 2019’da 14’üncüsü düzenlenen IDEF’te ülkemiz savunma ve güvenlik tedarikinden sorumlu makamlarımız, katılımcı firmalar ve heyetler arasında 2.700 ikili randevulu görüşme gerçekleştirildi. Fuar esnasında ulusal ve uluslararası iş birliklerinin kurulduğu 100 imza töreni, lansman ve toplantı yapıldı.

Toplam 120 bin metrekare alanda gerçekleştirilmesi planlanan fuarda, kara, hava, deniz, uzay savunma sistemleri, ulaşım, lojistik, destek faaliyetleri, levazım malzeme araç ve gereçleri ile her türlü güvenlik hizmetlerine yönelik binlerce ürün sergilenecek.

“IDEF’21, bölgesel ve küresel barışa da katkı sağlayacak”

IDEF’21 her fuarda olduğu gibi yine 4 gün boyunca katılımcılarına, yerli ve yabancı sektör profesyonelleri, Türk savunma ve güvenlik tedarikinden sorumlu makamlar ve yabancı heyetler ile görüşme fırsatı sağlayacak.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, fuar için yayınladığı mesajında, IDEF 2021 vesilesiyle Türk resmi makamları ile yerli ve yabancı firma temsilcileri arasında kurulacak temasların bölgesel ve küresel barışa katkı sağlayacağını belirterek, şu ifadelere yer verdi: “Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın yönetim ve sorumluluğunda icra edilen IDEF, savunma sanayii alanında yüksek teknolojiye sahip ürünlerin tanıtıldığı; yurt içi ve yurt dışından davet edilen birçok heyetin katılımcı firmalar ile yüz yüze görüşme imkânı bulduğu ve savunma sanayinde uluslararası iş birliğinin geliştirilmesine zemin hazırlayan önemli anlaşmaların imzalandığı prestijli bir organizasyondur.”

Verimli ve güvenli bir fuar deneyimi için tüm tedbirler alınıyor

Düzenlendiği her yıl katılımcı ve ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan fuarda bu yıl da verimli ve güvenli bir fuar deneyimi için gerekli tüm tedbirler planlanarak KOVİD-19 tedbirleri kapsamında yayınlanan yönetmelikler doğrultusunda fuar alanında toplum sağlığını korumaya yönelik olarak gereken tüm önlemler titizlikle uygulanacak.

Fuar yetkilileri tarafından yapılan açıklamada fuarın düzenleneceği Tüyap İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi’nin Türk Standartları Enstitüsü COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi’ne sahip ilk ve tek fuar merkezi olduğu vurgulanıyor.

Devamını Oku

Etkinlikler

Avrasya’nın en önemli nesnelerin interneti buluşması IoT EurAsia

Yayın Tarihi:

-

Yazar:

IoT EurAsia nesnelerin interneti teknolojisiyle hayatımıza giren genel gelişmeleri ve enerji, sağlık, üretim, kamu, ulaşım, finans ve perakende başta olmak üzere ilerlemeleri ve yenilikleri masaya yatırmak amacıyla., 9 Nisan 2019’da ikinci kez Hilton Bosphorus, İstanbul’da kapılarını açacak.

Almanya, Hollanda, Fransa ve Suudi Arabistan gibi farklı ülkelerden gelecek çeşitli sektör liderleri, Avrupa, Asya ve Ortadoğu’nun kalbi İstanbul’da buluşacak. Network, bağlanılabilirlik (connectivity), data ve güvenlik gibi ana başlıklarla; IoT’nin Türkiye’de ve dünyada nasıl kullanıldığı, yakın gelecekte IoT’nin nelere öncülük edeceği ve sonuçların nasıl olacağı konularında yapacakları sunumlar ve açık oturumlarla yenilikçi fikirlerini dinleyicilerle paylaşacak.

Kendini dijitalleşen sektörlerin ön planında tutmak isteyen ayrıcalıklı firmalar; sponsor ve sergi sahibi olarak zirvenin sergi alanında yer alacak.

Endüstri 4.0, akıllı üretim, data analizi, blockchain, güvenlik ve IoT’nin kâr potansiyeli gibi güncel konuların derinlemesine işleneceği yuvarlak masa toplantıları gerçekleştirilecek. Konferans değerlendirmelerinin yapıldığı bir kokteyl ile gün sona erecek.

IoT EurAsia sponsorları arasında Schneider Electric, Ankaref, Vestel, Intel ve Mbis gibi firmalar yer alırken; sponsorluk çalışmaları sürmektedir.

Ayrıca konuşmacı olmak ya da katılımcı olmak için de başvurular sürerken; ayrınılı bilgiye www.iot-eurasia.com adresinden ulaşmak mümkün.

Devamını Oku

Trendler

Copyright © 2011-2018 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com