Etkinlikler
Mitsubishi Electric’ten Sanayi 4.0’a uyumlu endüstriyel dikiş makineleri
Teknoloji öncüsü Mitsubishi Electric, 9-12 Mayıs tarihleri arasında Frankfurt’ta düzenlenen Uluslararası Tekstil Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı Texprocess 2017’de “Endüstriyel Dikiş Makinelerinin Endüstriyel İnterneti” uygulamasının Avrupa lansmanını gerçekleştirdi ve avantajlarını anlattı. Ziyaretçiler, Mitsubishi Electric’in Sanayi 4.0’a uyumlu endüstriyel dikiş makineleri ve otomasyon çözümlerinin, Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT) bağlantısı sayesinde sağladığı verimlilik ve kalite artışını görme fırsatı yakaladı. Tekstil ve otomotiv sektörleri başta olmak üzere pek çok farklı sektörde kullanılan yeni endüstriyel dikiş makineleri giderek daha akıllı hale geliyor. Bu noktada, teknoloji öncüsü Mitsubishi Electric, arttırılmış zeka sunan otomasyon teknolojisi ile zenginleştirilmiş endüstriyel dikiş makineleriyle dikkat çekiyor.
9-12 Mayıs tarihleri arasında Frankfurt’ta düzenlenen Uluslararası Tekstil Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı Texprocess 2017’de ziyaretçilerini ağırlayan Mitsubishi Electric, güncel endüstriyel gerekliliklere yanıt veren “Endüstriyel Dikiş Makinelerinin Endüstriyel İnterneti” uygulamasının Avrupa lansmanını gerçekleştirdi. Rekabetin yoğun ve yüksek katma değerli ürünlerin tercih edilir olduğu günümüzün pazar şartlarında, endüstriyel dikiş makinelerinin artık salt bağımsız cihazlar olmadığına dikkat çeken Mitsubishi Electric, Sanayi 4.0’a uyumlu endüstriyel dikiş makineleri ve otomasyon çözümlerinin, Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT) sayesinde sağladığı verimlilik ve kalite artışının yanı sıra bakım maliyetlerinin azaltılmasına nasıl yardımcı olacağını anlattı.
Altı endüstriyel dikiş makinesi ile canlı demo
Texprocess 2017’de, daha üst seviyede bir kontrol sistemine bağlanan altı Mitsubishi Electric endüstriyel dikiş makinesi ile canlı demo yapıldı. Gerçek işlem verileri, dikiş makinelerinin her birinde bulunan ve MELSEC PLC verilerini gösteren Mitsubishi Electric GOT2000 serisi bir dokunmatik ekran olan HMI’ye aktarıldı. Bu uygulama, üreticilerin kalite standartlarının korunduğundan emin olmasına ve kalitenin arttırılması için uygulanması gereken başka bir işlem olup olmadığını görmelerine izin veriyor. Ziyaretçiler, Mitsubishi Electric’in MAPS SCADA yazılımıyla fuarda sergilenen endüstriyel dikiş makinelerinin verilerinin nasıl bir araya getirildiğini görme imkanı da buldular.
Dikiş makinelerinin endüstriyel interneti
Mitsubishi Electric’in “Endüstriyel Dikiş Makinelerinin Endüstriyel İnterneti” uygulaması ile üreticiler, her bir makinenin çalışma süresini görerek hangi iş istasyonlarının diğerlerinden daha verimli olduğunu ve bunun nedenlerini tespit edebiliyor. Sistemde toplanan üretim verileri sayesinde, üreticiler varsayımlar yerine gerçek bilgilere dayalı olarak performans ya da makine uygunluğunu arttırmaya yönelik uygun adımları atabiliyor. Ayrıca bu akıllı makinelerin sağladığı bilgiler, istenildiğinde servis ve bakım faaliyetlerinin planlanmasını mümkün kılıyor. Önceden belirlenen bakım programları yerine bu şekilde bir çalışma yöntemi, makinelerin çalışma sürelerinin
arttırılmasına ve maliyetlerin azaltılmasına yardımcı olarak verimliliğe ve kârlılığa olumlu katkıda bulunuyor.
“Kalite Kontrolü” yerine “Kalite Güvence”
Mitsubishi Electric’in endüstriyel dikiş makinelerinde sağladığı yüksek verimlilik, aynı zamanda üretim süreçlerinde istikrarlı yüksek kaliteyi de beraberinde getiriyor. Yeni nesil dikiş makineleri, örneğin seçme hatalarını ortadan kaldıran sistemler gibi daha geniş kapsamlı kalite güvence süreçlerine kolaylıkla entegre edilebiliyor. Bu hatalar örneğin, dikilecek kasnak için malzeme parçalarının seçilmesi sırasında yanlış parçanın alınması veya makineye yüklenmek üzere yanlış nakış kasnağının kullanılması şeklinde gerçekleşebiliyor. Hata paylarının azaltılmasına katkıda bulunmayı hedefleyen Mitsubishi Electric, Poka-Yoke (Hata Engelleme) Sistemi ile operatörlerin dikiş makinesine kasnak yüklemesi için doğru malzeme parçalarını seçmelerini sağlıyor. Belirli bir dikiş işlemi için makineye yüklenmek üzere doğru kasnağın kullanıldığını garanti etmek amacıyla nakış kasnaklarında bulunan
barkodlar kontrolörle taratılıyor. Ayrıca dikişe başlanmadan önce ek kalite güvence tedbiri olarak makine kontrol sistemi, malzeme kalınlığını önceden belirlenen parametrelere göre kontrol ediyor. Bir başka kalite kontrol yöntemi olarak ise üreticiler, özel kameralarla bitmiş ürünün görüntülerini çekebiliyor ve dikiş kalitesini depolanan yüksek çözünürlüklü görüntüyle karşılaştırabiliyor.
Mitsubishi Electric’in Sanayi 4.0’a uyumlu yeni nesil endüstriyel dikiş makinelerinde bulunan tüm bu özellikler ve fonksiyonlar sayesinde, tekstil üreticileri kalite kontrolünden kalite güvence ortamına geçebilecekler. Ayrıca tedarik zincirinin tamamında izlenebilirliği mümkün kılmak üzere üretim bilgilerinin tamamının saklanması mümkün olacak.
Etkinlikler
Solarex İstanbul Fuarı’na Ticaret Bakanlığı desteği açıklandı
Güneş enerjisi ve yenilenebilir enerji sektörünü uluslararası yatırımcısıyla 14.kez buluşturmaya hazırlanan Solarex İstanbul Fuarı katılımcıları için; Ticaret Bakanlığı Desteği Şubat ayı itibariyle açıklandı.
7 – 9 Nisan 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyaretçileri ile 14. kez buluşacak olan Solarex İstanbul Fuarı katılımcıları gerek stand açma, gerekse konstrüksiyon maliyetleri ile ilgili olarak Ticaret Bakanlığı’ndan destek alabilecekler.
Bağlı bulundukları birlikler üzerinden fuar katılımcısı olduklarını beyan ederek destek talebinde bulunan firmalar, ticaret hacimlerini bu büyük fuarda geliştirme imkanı bulabilecekler.
Dünyanın en büyük enerji devlerinin bulunduğu binden çok markanın temsil edildiği fuar özellikle ihracat anlamında Türk sanayiinin ümidi oluyor ve bu geri sayım sürecinde buluşmanın en verimli halde geçmesi için yılların deneyimli fuar organizatörü Voli Fuar kaliteli ekibiyle var gücüyle çalışıyor.
MÜSİAD Solarex İstanbul’da vereceği konferanslarla yatırımcılara ışık tutacak
MÜSİAD ve Solarex İstanbul işbirliği çerçevesinde; 11.000’i aşan üyesi, temsil ettiği 60.000’e yakın işletmeye, yurtiçinde 88 irtibat noktasına, yurtdışında 74 farklı ülkede 169 ağı olan MÜSİAD ENERJİ KONSEYİ eşliğinde değerli sanayicilerimizi Solarex İstanbul’a davet eden MÜSİAD, fuarla eş zamanlı gerçekleştireceği konferanslarla yatırımcılara ışık tutacak.
Solarex İstanbul, rekor katılımcı sayısı ile milyonlarca dolarlık iş hacmine imza atacak
7-9 Nisan 2022 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan ve Voli Fuarcılık tarafından organize edilen Solarex İstanbul, bu yıl dış alanlara da taşacak ve 14 yılın en büyük katılımcı sayısına ve sergi alanına imza atacak. Ziyaretçi sayısının da aynı oranda artacağının online kayıtlardan anlaşıldığını belirten Solarex İstanbul Proje Müdürü Yasemin Terle, bu yıl ziyaretçi sayısında da rekor katılım beklediklerini ifade ettiler. Yurtiçi ve yurtdışı toplam katılımcı sayısının 200’e yakın olduğu Solarex İstanbul Fuarı’nda 1000’e yakın marka temsil ediliyor.
Ortadoğu ve MENA ülkelerinden alım heyetleri İstanbul’da
Amerika’dan Birleşik Arap Emirlikleri’ne kadar 5 kıtada Solarex İstanbul tanıtımları Ticari Ateşliklerimiz ile işbirliği içerisinde hızla devam ediyor. 2022 yılında da Doğu Avrupa’dan Yakın Doğu’ya
, Orta Doğu’dan Kuzey Afrika’ya güneş enerjisi yatırımcılarını ve sektör profesyonellerini bir araya getirecek organizasyon, solar sektörü için güçlü bir ticari arena sunuyor. Solarex İstanbul’a özellikle Ortadoğu ülkelerinden yoğun ilgi var. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Irak, Yemen, Mısır, Makedonya, Tunus, Sırbistan, Fas gibi ülkelerin yanında Kuzey Afrika ülkelerinden başta olmak üzere toplam 20 ülkeden üst düzey heyetlere ev sahipliği yapıyor.
Temiz, yenilenebilir ve sürekli bir enerji kaynağı olan güneş enerjisinin önemini vurgulayan Solarex İstanbul Fuarı, çevre dostu çözümlerle, sektörü bir araya getirecek. Voli Fuar, 7 – 9 Nisan 2022 tarihlerinde İFM-İstanbul Fuar Merkezi’nde sektöre kapılarını açacak fuarla eş zamanlı düzenleyecekleri konferans, seminer ve panellerle tüm güneş enerjisi sanayisini bilinçlendirmeyi hedefliyor. 9 -10 ve 11 Salonlarda yapılacak fuara, ücretsiz online davetiye alabilmek için www.solarexistanbul.com adresine girmek yeterli.
Etkinlikler
Yerli ve Yabancı Savunma Sanayi Devleri IDEF’te Buluşacak
Savunma sanayinin en önemli buluşması olan IDEF’21, 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, 25-28 Mayıs 2021 tarihleri arasında İstanbul Büyükçekmece’de Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde her zaman olduğu gibi fiziki olarak gerçekleştirilecek. IDEF’21’e yurt içinden ve yurt dışından 1.000’in üzerinde firmanın katılması ve fuarı çok sayıda savunma sanayii profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor. Resmi makamlar tarafından, 148 ülkeden ülkelerin savunma tedarikinden sorumlu makamlardan oluşan 340 heyetin davet edildiği fuar, uluslararası iş birliklerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Yerli ve yabancı savunma sanayii ürün ve hizmetlerindeki son teknoloji ve gelişmeleri bir arada görmek, değerlendirmek ve yeni iş bağlantıları kurmak isteyen sektör profesyonelleri, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Millî Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yönetim ve sorumluluğunda, Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. organizatörlüğünde düzenlenecek IDEF’21, 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nı dört gözle bekliyor. İki yılda bir düzenlenen IDEF, 25-28 Mayıs 2021 tarihleri arasında İstanbul Büyükçekmece Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde her zaman olduğu gibi fiziki fuar olarak gerçekleştirilecek. IDEF’21 canlı fuarın yanı sıra dijital uygulamalar ile gerçekleştireceği hibrit model, yeni nesil fuarcılığın önemli örneklerinden biri olacak. Tüyap tarafından özgün olarak geliştirilen ve akıllı eşleştirme sistemi ve özel algoritmalar kullanılarak oluşturulan dijital platformlar, fuarda etkin bir şekilde kullanılarak savunma sanayii profesyonellerinin yeni iş birlikleri kurmasına olanak sağlayacak.
Ülkelerinin savunma sanayii tedarikinden sorumlu makamlar IDEF’21’de buluşacak
15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda
, geçmiş fuarlarda olduğu gibi mütekabiliyet esasına dayalı olarak yurt dışı heyet davetleri, Millî Savunma Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız ve bağlıları, Savunma Sanayii Başkanlığımız tarafından yapıldı. 2019 yılında 71 ülke ve 3 uluslararası kuruluştan 151 heyet ve 588 heyet üyesini ağırlayan IDEF için bu yıl da 148 ülkeden 340 heyet davet edildi. Geçmiş yıllardan edinilen deneyimler ışığında, IDEF’21 önemli iş görüşmeleri ve bağlantılarının gerçekleştirilmesine zemin oluşturacak. 2019’da 14’üncüsü düzenlenen IDEF’te ülkemiz savunma ve güvenlik tedarikinden sorumlu makamlarımız, katılımcı firmalar ve heyetler arasında 2.700 ikili randevulu görüşme gerçekleştirildi. Fuar esnasında ulusal ve uluslararası iş birliklerinin kurulduğu 100 imza töreni, lansman ve toplantı yapıldı.
Toplam 120 bin metrekare alanda gerçekleştirilmesi planlanan fuarda, kara, hava, deniz, uzay savunma sistemleri, ulaşım, lojistik, destek faaliyetleri, levazım malzeme araç ve gereçleri ile her türlü güvenlik hizmetlerine yönelik binlerce ürün sergilenecek.
“IDEF’21, bölgesel ve küresel barışa da katkı sağlayacak”
IDEF’21 her fuarda olduğu gibi yine 4 gün boyunca katılımcılarına, yerli ve yabancı sektör profesyonelleri, Türk savunma ve güvenlik tedarikinden sorumlu makamlar ve yabancı heyetler ile görüşme fırsatı sağlayacak.
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, fuar için yayınladığı mesajında, IDEF 2021 vesilesiyle Türk resmi makamları ile yerli ve yabancı firma temsilcileri arasında kurulacak temasların bölgesel ve küresel barışa katkı sağlayacağını belirterek, şu ifadelere yer verdi: “Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın yönetim ve sorumluluğunda icra edilen IDEF, savunma sanayii alanında yüksek teknolojiye sahip ürünlerin tanıtıldığı; yurt içi ve yurt dışından davet edilen birçok heyetin katılımcı firmalar ile yüz yüze görüşme imkânı bulduğu ve savunma sanayinde uluslararası iş birliğinin geliştirilmesine zemin hazırlayan önemli anlaşmaların imzalandığı prestijli bir organizasyondur.”
Verimli ve güvenli bir fuar deneyimi için tüm tedbirler alınıyor
Düzenlendiği her yıl katılımcı ve ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan fuarda bu yıl da verimli ve güvenli bir fuar deneyimi için gerekli tüm tedbirler planlanarak KOVİD-19 tedbirleri kapsamında yayınlanan yönetmelikler doğrultusunda fuar alanında toplum sağlığını korumaya yönelik olarak gereken tüm önlemler titizlikle uygulanacak.
Fuar yetkilileri tarafından yapılan açıklamada fuarın düzenleneceği Tüyap İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi’nin Türk Standartları Enstitüsü COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi’ne sahip ilk ve tek fuar merkezi olduğu vurgulanıyor.
Etkinlikler
Avrasya’nın en önemli nesnelerin interneti buluşması IoT EurAsia
IoT EurAsia nesnelerin interneti teknolojisiyle hayatımıza giren genel gelişmeleri ve enerji, sağlık, üretim, kamu, ulaşım, finans ve perakende başta olmak üzere ilerlemeleri ve yenilikleri masaya yatırmak amacıyla., 9 Nisan 2019’da ikinci kez Hilton Bosphorus, İstanbul’da kapılarını açacak.
Almanya, Hollanda, Fransa ve Suudi Arabistan gibi farklı ülkelerden gelecek çeşitli sektör liderleri, Avrupa, Asya ve Ortadoğu’nun kalbi İstanbul’da buluşacak. Network, bağlanılabilirlik (connectivity), data ve güvenlik gibi ana başlıklarla; IoT’nin Türkiye’de ve dünyada nasıl kullanıldığı, yakın gelecekte IoT’nin nelere öncülük edeceği ve sonuçların nasıl olacağı konularında yapacakları sunumlar ve açık oturumlarla yenilikçi fikirlerini dinleyicilerle paylaşacak.
Kendini dijitalleşen sektörlerin ön planında tutmak isteyen ayrıcalıklı firmalar; sponsor ve sergi sahibi olarak zirvenin sergi alanında yer alacak.
Endüstri 4.0, akıllı üretim, data analizi, blockchain, güvenlik ve IoT’nin kâr potansiyeli gibi güncel konuların derinlemesine işleneceği yuvarlak masa toplantıları gerçekleştirilecek. Konferans değerlendirmelerinin yapıldığı bir kokteyl ile gün sona erecek.
IoT EurAsia sponsorları arasında Schneider Electric, Ankaref, Vestel, Intel ve Mbis gibi firmalar yer alırken; sponsorluk çalışmaları sürmektedir.
Ayrıca konuşmacı olmak ya da katılımcı olmak için de başvurular sürerken; ayrınılı bilgiye www.iot-eurasia.com adresinden ulaşmak mümkün.
-
Endüstriyel Ekipmanlar7 yıl önce
Büyük rulmanları değiştirmek için yetenek ve hassasiyet gerekir
-
Endüstriyel Ekipmanlar7 yıl önce
NSK, yenileme pazarı toptancıları için güçlü bir ortak olacak
-
Endüstriyel Ekipmanlar7 yıl önce
NSK minyatür lineer kılavuzlar, toplama ve yerleştirme makinelerine daha yüksek seviyede dinamik sunuyor
-
Etkinlikler7 yıl önce
Ekmek fırınındaki başarıya
-
Endüstriyel Ekipmanlar7 yıl önce
Sahte rulmanların olumsuz etkileri
-
Dijital Üretim7 yıl önce
Anybus® Wireless Bridge™ II endüstriyel kablosuz çözümler için yeni olanaklara kapı açıyor
-
Endüstri 4.07 yıl önce
Dahili malzeme akışında otomatik sürüş sistemleri
-
Dijital Üretim7 yıl önce
Endüstri 4.0 yolunda belirsizlikler